Πώς προχωρούν τα συμπτώματα Covid-19;

Πώς προχωρούν τα συμπτώματα Covid-19;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid-19 για έως και 2 εβδομάδες. Τα συμπτώματα συνήθως αρχίζουν 2-14 ημέρες μετά την έδρα του ενός ατόμου με τον ιό. Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν συμπτώματα γρίπης ή κρύου.

Ο τύπος, η σοβαρότητα και η εξέλιξη των συμπτωμάτων Covid-19 θα καθορίσουν πώς το Covid-19 επηρεάζει την καθημερινή διαβίωση ενός ατόμου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην βιώσουν καθόλου συμπτώματα, ενώ άλλοι θα απαιτήσουν θεραπεία σε νοσοκομείο.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την εξέλιξη των συμπτωμάτων COVID-19.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία του Covid-19, επισκεφθείτε τον κόμβο του κοροναϊού μας.

Χρονοδιάγραμμα συμπτωμάτων

Υπήρξε κάποια έρευνα στη σειρά που ενδέχεται να αναπτυχθούν τα συμπτώματα Covid-19. Για παράδειγμα, μια μελέτη 2020 στα σύνορα σε δημόσια υγεία χρησιμοποίησε στατιστικά μοντέλα για να προβλέψει πώς θα μπορούσαν να αναπτυχθούν τα συμπτώματα του Covid-19.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα συμπτώματα θα προχωρήσουν διαφορετικά ανάλογα με το άτομο.

Πρώιμα συμπτώματα: Εβδομάδα 1

Τα συμπτώματα Covid-19 εμφανίζονται τυπικά 2 έως 14 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό, συνήθως μετά από 4 έως 5 ημέρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το πρώτο σύμπτωμα COVID-19 που αναπτύσσεται είναι πιθανό να είναι πυρετός, η οποία είναι μια προσωρινή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Αυτό διαφέρει από τη γρίπη, όπου το πρώτο σύμπτωμα είναι συνήθως βήχα.

Ο πυρετός είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα του Covid-19, που συμβαίνει σε περίπου το 78% των περιπτώσεων Covid-19, σύμφωνα με την ανασκόπηση των δεδομένων από σχεδόν 25.000 ενήλικες.

Μάθετε περισσότερα για τα πρώτα συμπτώματα του Covid-19 εδώ.

Όλα τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται σε διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες. Επισκεφθείτε το κόμβο Coronavirus για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία Covid-19.

Επόμενα συμπτώματα: Εβδομάδα 2

Το Covid-19 μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει βήχα, πονόλαιμο και πόνους σώματος ή πονοκεφάλους. Τα σύνορα στη μελέτη δημόσιας υγείας πρότειναν επίσης ότι το Covid-19 θα μπορούσε στη συνέχεια να προκαλέσει ναυτία και έμετο, τα οποία θα αναπτυχθούν νωρίτερα από ό, τι σε παρόμοιες αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως το MERS ή το SARS.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, το COVID-19 μπορεί να απαιτήσει νοσηλεία. Μια μελέτη του 2020 στο Lancet υποδηλώνει ότι αυτό συνήθως συμβαίνει μετά από 7 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Μερικοί άνθρωποι θα βιώσουν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσφορίας μετά από 9 ημέρες. Αυτό είναι όπου οι πνεύμονες αποτυγχάνουν να παρέχουν στο σώμα επαρκές οξυγόνο. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περίπου το 20% έως 42% των ανθρώπων που νοσηλεύονται με την Covid-19 βιώνουν αυτή την κατάσταση.

Σε αυτές και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις, οι γιατροί μπορούν να παραδεχτούν τους ανθρώπους σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας περίπου 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Περίπου το 26% έως 32% των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19 θα απαιτήσουν θεραπεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ωστόσο, ο τύπος και η σειρά συμπτωμάτων θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι θα βιώσουν ναυτία, έμετο ή διάρροια πριν από τον πυρετό ή τον βήχα. Άλλοι δεν θα βιώσουν καθόλου συμπτώματα.

άλλα συμπτώματα Covid-19

Σύμφωνα με το CDC, τα συμπτώματα COVID-19 θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα παράλληλα με πονόλαιμο:

 • Μύες ή πόνοι σώματος
 • Κόπωση
 • Απώλεια γεύσης ή οσμής
 • ρινική συμφόρηση
 • Μερικοί άνθρωποι θα παρουσιάσουν σοβαρά συμπτώματα, όπως:

  • Διακύμανση της αναπνοής
  • Σύγχυση
  • Πόνος στο στήθος ή πίεση
  • Δυσκολία μετακίνησης ή ομιλίας

  Οι άνθρωποι που βιώνουν αυτά τα συμπτώματα πρέπει να αναζητούν άμεση ιατρική φροντίδα.

  Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα συμπτώματα COVID-19 εδώ.

  Διάρκεια

  Μια μελέτη 2021 των 2.904 ενηλίκων με Covid-19 διαπίστωσε ότι ο μέσος χρόνος ανάκτησης ήταν 16 ημέρες μετά τη μόλυνση. Ωστόσο, οι χρόνοι ανάκτησης θα διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση.

  Ορισμένα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο για να φύγουν. Για παράδειγμα, η απώλεια γεύσης και οσμής μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες.

  Μάθετε πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει το μυθιστόρημα Coronavirus στο σώμα, τον αέρα και τα τρόφιμα, εδώ.

  Contagiousious

  Σύμφωνα με το CDC, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να είναι γύρω από άλλους ανθρώπους μετά από 10 ημέρες από τότε που εμφανίστηκαν τα συμπτώματά τους, εφόσον δεν έχουν βιώσει πυρετό για 24 ώρες και άλλα συμπτώματα βελτιώνονται.

  Τα άτομα με σοβαρά συμπτώματα Covid-19 ή εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα μπορεί να χρειαστεί να απομονώσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το CDC συνιστά έως και 20 ημέρες απομόνωσης μετά την πρώτη εμφάνιση συμπτωμάτων σε αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, ένας γιατρός μπορεί να συστήσει διαφορετική διάρκεια, ανάλογα με την υπόθεση.

  Τα άτομα με θετικό αποτέλεσμα δοκιμής, αλλά χωρίς συμπτώματα CoVID-19 εξακολουθούν να είναι μολυσματικά και πρέπει να απομονώσουν για 10 ημέρες μετά την ημερομηνία της δοκιμής.

  Μάθετε πόσο καιρό ένα άτομο με Covid-19 είναι μεταδοτικό εδώ.

  Μακροπρόθεσμες επιδράσεις

  Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα βιώσουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από το COVID-19.

  Ωστόσο, άλλοι μπορεί να βιώσουν το Long Covid. Αυτό είναι όπου τα συμπτώματα επιμένουν για αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Η διάρκεια του χρόνου που πρέπει να παραμείνουν τα συμπτώματα για να συνιστούν μακρύ COVID ποικίλλει. Για παράδειγμα, το CDC δηλώνει ότι τα συμπτώματα που διαρκούν 4 ή περισσότερες εβδομάδες αποτελούν μακρύ covid.

  Το Long Covid μπορεί να περιλαμβάνει τυχόν συμπτώματα Covid-19 και μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που βίωσαν ήπια, μέτρια ή σοβαρά συμπτώματα.

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του Covid-19 εδώ.

  συμπτώματα διαφορετικών παραλλαγών

  Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του SARS-COV-2 που μπορούν να προκαλέσουν COVID-19. Κάθε παραλλαγή είναι το αποτέλεσμα μιας τυχαίας μετάλλαξης του αρχικού ιού.

  Οι κύριες παραλλαγές που ανησυχούν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι παραλλαγές άλφα, βήτα, γάμμα και δέλτα. Αυτές οι παραλλαγές εξαπλώνονται πιο γρήγορα από τον αρχικό ιό, ο οποίος μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των νοσηλείων ή των θανάτων λόγω του COVID-19.

  Οι παραλλαγές προκαλούν παρόμοια συμπτώματα COVID-19. Ωστόσο, ορισμένα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η παραλλαγή δέλτα είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ψυχρά συμπτώματα, όπως: λαιμός

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις νέες παραλλαγές του κοροναϊού εδώ.

  covid-19 έναντι γρίπης

  γρίπη (γρίπη) και Covid-19 είναι αναπνευστικές ασθένειες με παρόμοια συμπτώματα. Ωστόσο, η μελέτη του 2020 στα σύνορα της δημόσιας υγείας υποδηλώνει ότι ο βήχας είναι πιο πιθανό να είναι το πρώτο σύμπτωμα της γρίπης έναντι του Covid-19.

  Ορισμένα συμπτώματα είναι πιο συνηθισμένα στην Covid-19 από τη γρίπη, όπως η απώλεια γεύσης ή οσμής. Και οι δύο συνθήκες δεν μπορούν να προκαλέσουν καθόλου συμπτώματα.

  Το SARS-COV-2 μπορεί επίσης να εξαπλωθεί πιο εύκολα από τη γρίπη και προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια.

  Διαβάστε μια σύγκριση του Covid-19 και της γρίπης εδώ.

  Πότε να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό

  Ήπια έως μέτρια περιπτώσεις COVID-19 μπορεί να μην απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, είναι κρίσιμο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία υγείας για συμπτώματα που περιλαμβάνουν:

 • Η δυσκολία που παραμένει συνειδητή
 • αποχρωματισμένο δέρμα, χείλη ή νύχια
 • Περίληψη

  covid-19 δυο εβδομάδες. Η σειρά αυτών των συμπτωμάτων θα διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Ωστόσο, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ο πυρετός είναι πιθανότερο να συμβεί πρώτα.

  Ορισμένες περιπτώσεις Covid-19 προκαλούν σοβαρά συμπτώματα, τα οποία συνήθως εμφανίζονται μετά από περίπου μια εβδομάδα. Τα άτομα με αυτά τα συμπτώματα πρέπει να αναζητούν άμεση ιατρική φροντίδα.

  • Δημόσια Υγεία
  • Η ιατρική ειδήσεις της Flu/Cold/Sars

  Ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  Shopping Cart